Culoarea Acoperisului Din Tigla Metalica

Culoarea acoperisului din Tigla Metalica

Este o decizie importanta  si pentru multi beneficiari poate o data in viata in a se hotara privind culoarea invelitorii din TIGLA METALICA.

culori-tigla-metalica

In primi ani paletarul de culori nu era atat de diversificat cand sistemul de invelitori cu tigle metalice a aparut pe piata Romaneasca si vorbim de perioada 1993/94 cand erau doar doua rosu si maro. Intre timp producatori au adus un plus important in alegerea produsului implicit si o paleta mai mare de culori si nuante fie ele MATE, LUCIOASE, QUARTZ..etc.

ACOPERISURI BEST ROOF vine in sprijinul cumparatorului cu cateva informatii care cu siguranta sunt importante in alegerea produsului  respectiv culorii acoperisului, si cu siguranta avem cateva informatii si  elemente ce tin de ordin estetic si cromatica ce fac legatura intre acoperis, casa,arhitectura, zona geografica, comunitatea din care proiectul locuintei face parte (cartiere rezidentiale).
Toate astea sunt la modul informativ caci cu siguranta decizia va apartine in totalitate. Ca definitii informative toti producatori fac referire In certificatele de garantie si conformitate la mediul cu grad de poluare ,atitudine +/-900 de metri, fabrici care degaja fum determinand astfel o usoara crestere a poluarii fara a fi insa o sursa de coroziune asociata cu o concentratie de compusi chimici (dioxid se sulf,cloruri), mediu urban, fabrici de ciment, hartie, incineratoare sau mediu de constructii supus la radiatii UV puternice, unde toate sunt un factor de decolorare gradual al tablei fie ea pe acoperis, autoturism s.a.m.d.

Bineinteles conteaza foarte mult si aliajul dar si toate straturile de protectie, pigmenti, aditivi, intaritori  pentru ca vopseaua sa aiba o durata de viata cat mai mare, si daca vorbim de durata de viata ACOPERISURI BEST ROOF recomanada cu precadere varianta de 0.50mm MAT CU 275g zn/mp care ajunde la 50 de ani sau 0.60mm tot MAT  cu 60 de ani durata de viata si 35 de ani garantie la decolorare si coroziune.

Va spuneam mai sus de zona geografica unde este amplasat imobilul – in speta daca este situat in zona de padure sau munte bineinteles va recomandam ceva derivat din  RAL 6005 sau 6020 unde predomina  nuantele  de verde cu sistem pluvial de jgheaburi si burlane de aceiasi culoare sau de ce nu pe alb unde contrastul  este destul de placut optic, si tot in zone impadurite va putem recomanda  RAL 8017 mat sau lucios care imita foarte bine scoarta stejarului  si nucului cu drenaj 125 sau 150 maro si chiar 8004 si 3011 pentru pensiuni sau case de vananta unde jocul de culori poate fi foarte variatsi indraznet.

In zona de S-E recomandam culori mai vii derivate din albastru, grena si chiar galben. In cartierele rezidentiale trebuie tinut cont de casele invecinate prin stilul, cromatica, tonurile de culoare si nuanta, se mai poate particulariza in  RAL 8019 ,9005 sau 3009.In toate aceste exemple pentru o casa frumoasa si cu gust  trebuie tinut cont de culoarea fatadei, culoarea tiglei metalice, al  sistemului pluvial, sageacului metalic, lemn sau PVC, soclu casei, tocul si rama ferestrelor, arhitectura, nuanta culorii de pe capriori de terminatie sau confectiei metalice dupa caz, nuanta paziei metalice sau de lemn dar si pozitionarea locuintei. In speranta ca am fost utili ACOPERISURI BEST ROOF va sta la dispozitie cu ideii, pareri, servicii si produse toate garantate pentru  de exigenta si profesionalism.