Mansarde Acoperis 1

Mansarde si poduri acoperis

Utilizarea spatiului la mansarda sau podul acoperisului

mansarde-acoperis-2Sunt foarte multe modele de sarpante care se pot adapta mansardarii podului, spatii pe care multi il folosesc ca spatiu de depozitare sau fara nici o utilitate. Ca vorbim de sarpante simple, pe scaune, in doua ape sau mai multe cu sau fara rupere de panta conform planului bineinteles putem transforma podul casei dintr-un spatiu inchis in unul destinat relaxarii, lecturii, spatiu de joaca pentru copii sau al altor placeri destinat recreerii.
Pentru asta aveti nevoie de cateva sugestii si pareri pe care ACOPERISURI BEST ROOF le recomanda, in cazul in care zona sau perimetru din casa nu va permite o scara construita avem  posibilitatea vanzarii si montajului unor scari modulare cu lungimi standard si atipice in functie de inaltimea incaperii pentru a castiga spatiu, si scari exterioare metalice sau din lemn daca doriti ca accesul in pod sau mansarda sa nu fie prin imobil. Pentru o izolatie termica buna va recomandam izolatia cu spuma poliuretanica cel mai rapid termosistem de izolatii, se poate lucra in medie intre 500-1000 mp pe zi, dintre toate materialele de izolare spuma poliuretanica rigida pulverizata si preparata pe loc asigura cel mai mare indice de izolare R=7/inch, bariera permanenta impotriva pierderilor fluxului de aer rece si cald.
Aceasta asigura protectie fonica si o acustica imbunatatita cu 20-62 db, durabila si stabilitate, siguranta in exploatare si rezistenta la foc, si daca vorbim de foc trebuie rezolvata si ignifugarea lemnului din mansarda material de baza in domeniul constructiilor, pentru a putea fi utilizat, lemnul trebuie supus mai intai unei serii de tratamente care au ca scop sporirea rezistentei impotriva actiunii factorilor naturali sau biologici.

Prin ignifugare se intelege aplicarea substantelor ignifuge pe orice tip de suprafata confectionata din acest material: de la peretii exteriori si interior care alcatuiesc o casa, pana la pod, sarpanta, acoperis, piese de mobilier etc. Important de mentionat este faptul ca acest procedeu nu transforma lemnul intr-un material “imun” la foc, insa ii sporeste considerabil rezistenta la ardere. Metodele pot fi: prin imersie, pulverizare sau pensulare. Metoda prin imersie se refera la scufundarea propriu-zisa a lemnului in substantele aferente, operatiune valabila exclusiv pentru mansarde-acoperis-1materialul de acest gen neasamblat. Desi este mai greu de efectuat si presupune mai mult timp, reprezinta totodata si cea mai eficienta dintre toate modalitatile enumerate. Pe de alta parte, metodele de ignifugare prin pulverizare si pensulare (metode de suprafata) prezinta avantajul major de a fi mai usor si mai rapid de efectuat, atat in cazul lemnului neasamblat, cat si pe suprafata celui care deja face parte dintr-o constructive. Pentru ca efectele operatiunii de ignifugare lemn sa fie durabile, este esential ca aceasta din urma sa fie realizata respectand intocmai indicatiile producatorului legate de substantele ignifuge. De asemenea, ignifugarea trebuie intretinuta in timp, cu alte cuvinte, refacuta la perioade de timp bine stabilite.ACOPERISURI BEST ROOF mai recomanda  tratamentul si emulsie aplicata prin imersare , pulverizare sau pensulare impotriva tuturor speciilor de ciuperci ,carii,insecte sau mucegai  daunatoare lemnului
Pentru a obtine cele mai bune rezultate lemnul va fi  tratat pe toate suprafetele exterioare si nu numai pe cele vizibile Nu in ultimul rand am lasat ferestrele de mansarda DAKEA, FAKRO sau VELUX stau la baza unei calitati superioare ,cu articulatii duble simple sau mediene,inguste sau late ele confera lumina naturala ,delimiteaza spatii,si si pot fi folosite pentru aerisire si ventilatia mansardei,cu un bogat pachet de extra optiuni de la variante simple de acces,cu jaluzele , rulouri interioare si exterioare,rulouri ,plase de insecte,dispositive de operare electrica,sisteme de defumare,sau tunele de lumina-sarcina lor primordial in sursa aditionala de lumina naturala marindu-se astfel confortul si economia de energie. Toatea astea ACOPERISURI BEST ROOF le garanteaza printr-un montaj de calitate ce sta la baza portofoliului nostru si primordial in acordarea mentenantei.